Make your own free website on Tripod.com

Sivut ovat siirtyneet (siirtymässä) uuteen osoitteeseen. Löydät sivut seuraavasta linkistä: www.shophammer.com/samu

Uusia peleja alkamassa! Tarkista tilanne Pekan sivuilta!
(P.S. muista tarkistaa uutiset linkki usein)
Laheta viesteja muille pelaajille reaali ajassa! Katso Viesteja-sivut tai mene suoraan ilmoitustaululle!

Aikaisempia tuloksia


Nama sivut on omistettu Pekka Laureenin (ja nykyaan hanen veljensa Heimon) vetamalle Keskimaa kirjepelille. Alun alkujaan pelia pelattiin kirjeitse, mutta nykyaan peli toimii lahes 100% sahkopostin valityksella. Toki kirjeet ovat viela kaytossa.
Jos olet yksi niista harvoista jotka loysivat tiensa tanne sattumalta, etka viela tieda mista on kyse, niin annapa mina selitan...

Keskimaa kirje peli on Tolkienin taruihin perustuva strategia peli, jossa yhdella kertaa pelaa 25 henkiloa. Jokaisella on johdettavanaan yksi keskimaan kansoista. Kansoista 10 on hyvia, 10 pahoja ja 5 alussa neutraalia. Paamaarana molemmilla puolilla (hyvilla ja pahoilla) on tuhota vasta puoli tai loytaa "Yksi Sormus" ja pudottaa se Barad-Dumiin. Neutraalit valitsevat puolensa ajan mittaan. Peli (11-20) sijoittuvat aikaan 2950 Kolmatta aikaa. Peli on kierroksiin perustuva ja yleensa kierros on kaksi viikkoa.

Keskimaa kirjepeli on 25 valtion peli jossa lasketaan pisteet valtion väestöstä, armeijoista, hahmoista ja kultavaroista, 9 erillisestä tehtävästä sekä Sormuksen pudottamisesta saatavista 200 pisteestä. Pelin voittajat (3 parasta) palkitaan liitteillä, joiden määrä jakautuu seuraavalla tavalla, parhaaksi tullut saa puolet ja toinen 60% jäljelle jäävistä liitteistä, kolmanneksi sijoittunut saa loput. Palautettavan ilmoittautumislomakkeen mukana voit lähettää ensimmäiset viestit niille kansoille joille haluat. Peli alkaa vuodesta 2953 Kolmatta Aikaa. Suuri tulva on ohitse, Tharbad tuhoutunut pyyhkäisten mennessään viimeisetkin rippeet ennen niin mahtavasta Cardolanista mukanaan, kauppareitit ovat muuttaneet suuntiaan ja Sauron on julkistanut läsnäolonsa Mordorin Barad-durissa. Väestöä sekä armeijoita on vähemmän kuin aiemmin. Myös uusien väestökeskuksien perustaminen on hankalampaa ja siksi niihin kannattaakin kiinnittää enemmän huomiota jo pelin alkuvaiheilla.

Yksi pelin erikoisista tehtävistä on 12 kierroksen välein järjestettävä kokoontuminen. Kokouksen kutsuvat maia Gandalf tahi Sauron, puolesta riippuen. Pahojen ja Vapaiden kansojen neuvostot kokoontuvat kun eri kansojen edustajat osallistuvat kokoukseen kutsun tultua, mitä enemmän osallistuneita sen parempia lahjoja jaetaan. Kokoontumispaikka on satunnainen ja siitä ilmoitetaan kansojen edustajille useita kierroksia ennen neuvonpidon alkua. Onnistuneen tapaamisen edut ilmenevät usealla erilaisella tavalla. Kokoukseen osallistuneet hahmot saavat erikoisia ominaisuuksia tai lisää kykyjä. Tämän lisäksi osa kokoontujista saattaa saada tietoonsa joidenkin piilotettujen esineiden kätköpaikkoja. Toisen osapuolen kokoontumisen estäminen kannattaa aina. Tarvitsee vain estää 9 valtion kokoontuminen kierroksilla 12, 24, 36, 48 ... Pelin mekanismi antaa mahdollisuuden suorittaa tämän monella eri tavalla.

Koko peli kaikkineen yksityiskohtineen on varsin vaikea selittaa, mutta nailta sivuilta ja linkkeja tutkailemalla, voit loytaa suhteellisen suuren maaran tietoa pelin pelaamista varten.

Itse olen ollut mukana -93 alkaen ja voin suositella tata pelia kaikille joitka pitavat strategia/rooli peleista ja Keskimaasta... jos haluat liittya mukaan tai on kysyttavaa, laitahan postia tulemaan. Peleja alkaa tasaiseen tahtiin.